Nötmuffins

Fick ett supergott recept  på nötmuffins från en vän. Tog dessvärre ingen bild på muffinsen eftersom de gick åt i en rasande fart. Ett tecken på ett bra betyg iallafall! De smakar som klassiska nötkakor, ni vet så där härligt sega och saftiga. Dessa är däremot mycket enklare att göra eftersom man inte behöver mala nötterna i kvarn som när man gör nötkakor. Min kära mormorhar nämligen lärt mig det och hon är minsann en mästare på att baka nötkakor.
Här är en lättare variant i form av muffins där man faktiskt kan mala nötterna i matberedare!
Att de innehåller mariekex gör det llite extra spännande.
2 ägg
2 dl socker
200 g smör/margarin
100 g hasselnötter
16 st mariekex
Smält smöret och låt det svalna. Mal nötterna och mariekexen fint.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop allting och grädda tills de fått gyllenbrun färg i mitten av ugnen på 200 grader.
Lycka till!

RSS 2.0