Gud / Allah

Eftersom jag är uppvuxen med den kristna tron har jag emellanåt fått kommentarer om att jag "bytt" Gud och tror på "en annan" Gud! Så är givetvis inte fallet! Islam är en monoteistisk religion liksom kristendomen och judendomen vilket innebär att man tror på EN Gud, med andra ord den ende, sanna guden. Dessa tre religioner benäms som Bokens folk och uttycker samhörigheten mellan dem.

Ett av skälen till missförståndet beror på att muslimer använder ordet Allah när de benämner Gud. Allah är ordet för Gud på arabiska och betyder bokstavligt talat den Ende Guden. Läser man en Bibel på arabiska så står det Allah. Att man väljer att använda Allah istället för Gud beror på att det är unikt, bestående och inte kan omvandlas eller omskrivas på så sätt som ordet gud kan. Te.x. guds, gudarnas, gudinna, fredens gud eller kärlekens gud. Allah kan därmed inte appliceras på något eller omformas och detta utmärker dess betydelse att använda ordet Allah.

DE 99 SKÖNASTE NAMNEN


ALLAH har 99 benämninar. Alla dessa attribut är fullkomlighetens attribut t.ex. "Den barmhärtige", "Den allsmäktige", "Den allvetande" "Den bestående" osv. Att de är fullkomliga attribut betyder att ingen annan kan vara t.ex. allvetande eller allsmäktig.

Allah skrivet på himlen.                                                                ALLAH SUBHANA WA TA´ALA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0